‘Van idee tot ondernemer’

‘Van idee tot ondernemer’

Mirjam de Vries - van idee tot ondernemer

RUBRIEK van idee tot onderneming: Mirjam de Vries

‘Ik krijg de positieve kriebels van chaos’

ASSEN – Het bruist in De Drentse Zaak, de huiskamer van ondernemend Assen. Starters en gevestigde ondernemers zetten er hun plannen om in concrete resultaten. In deze rubriek de succesverhalen. In deze aflevering: Bedrijfseconoom Mirjam de Vries met haar administratiekantoor De Boekhouding.

Mirjam de Vries volgde van december 2014 tot april dit jaar in De Drentse Zaak het programma ‘De Ladder naar Succes’. Een reeks workshops voor iedereen die een eigen bedrijf wil beginnen of net gestart is. ‘De bijeenkomsten maakten dat ik dieper en serieuzer na ging denken over mijn keuzes. Daardoor begon ik me ook echt ondernemer te voelen.’ Mirjam zat bij de Ladder naar Succes ‘in een altijd gezellige groep.’ Met een aantal van haar medestarters houdt ze contact.

Schoenendoospakket
Mirjam heeft nu een aantal particuliere en drie zakelijke klanten. Op haar website www.administratiekantoordeboekhouding.nl noemt ze haar tarieven voor belastingaangifte en verschillende schoenendoos- en controlepakketten. ‘Ik wil de boekhoudstress bij mijn klanten wegnemen. Ze mogen bij mij hun bonnetjes inleveren. Maar ik wil niet dat ze de controle over hun bedrijf kwijtraken. Regelmatig contact is daarom heel belangrijk.’

Op haar website schrijft Mirjam dat boekhouden haar passie is. Maar is het ook niet een beetje saai? ‘Nee hoor, ik houd van orde en netheid. Van chaos krijg ik positieve kriebels.’ Daarom werkt Mirjam graag met starters: ‘Ik help ze hun boekhouding meteen goed te doen en geen fiscale voordelen te missen.’

Tips geven
Na haar studie bedrijfseconomie werkte de nu 33-jarige Mirjam de Vries als assistent administrateur en als administrateur voor verschillende bedrijven. Ze werkt nu vanuit huis en helpt haar klanten graag verder: ‘Ik wil niet alleen facturen inboeken. Ik wil ondernemers tips geven. Kijken waar het nog beter kan. Een totaalpakket bieden. Daar heb ik tenslotte voor gestudeerd.’ Overigens heeft ze ook nog een webwinkel in woonaccessoires genaamd Kyazo.

Ladder naar Succes
Op 7 september 2015 start een nieuwe reeks van de Ladder naar Succes. Er zijn acht workshops waarin diverse elementen van het ondernemerschap naar voren komen, van bedrijfsplan tot eigen huisstijl. Starters en iedereen die van plan is om een eigen zaak te beginnen is welkom. Deelname is gratis.

Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op www.dedrentsezaak.nl of bel: 0592 – 763401.

Artikel geplaatst door Albert-Jan Garama op 15-07-15 10:52.

– See more at: http://www.hetgezinsblad.nl/nieuws/38435/rubriek-van-idee-tot-onderneming-mirjam-de-vries/#sthash.KlRoDyRx.dpuf