Aan wie vertrouw jij je boekhouding toe?

Of het nu om je particuliere of je zakelijke administratie gaat, je boekhouding leg je niet zomaar bij iedereen op het bureau. Een vertrouwd gevoel is daarom een belangrijke factor bij je keuze voor een boekhouder.

Uw boekhouder!

Mijn naam is Mirjam de Vries en boekhouden is mijn passie.

Het zal je vast verbazen dat dit niet altijd zo is geweest.

Op middelbare school vond ik de economische vakken altijd verschrikkelijk! Het kwartje viel gewoon niet. Totdat ik tijdens mijn toeristische opleiding het vak bedrijfseconomie kreeg. Het betrof slechts de basis van de basis, maar ik bereidde mij weer voor op het ergste. Het tegendeel bleek waar. Ik kreeg er geen genoeg van! Ik wilde er alles van weten! Ik wilde HET WAAROM ervan begrijpen en niet alleen maar klakkeloos doen wat je moet doen. Mijn passie voor cijfers was geboren en ik wist meteen welke vervolgopleiding ik wilde doen.

 

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen. Ik had mijn diploma HEAO Bedrijfseconomie op zak en kon al snel aan de slag als assistent administrateur bij het administratiekantoor van Freia Shared Services in Groningen.

Na twee jaar goede werkervaring bij Freia te hebben opgedaan, ben ik aan de slag gegaan als boekhouder/administrateur voor V.O.F. Het Stadshuys in Assen. Deze ondernemer heeft o.a. een feest-/vergaderzaal, een ballonnendecoratiebedrijf, een attractieverhuurbedrijf, een webwinkel in buitenspeelgoed en voorheen twee Ballorig Speelparadijsvestigingen. Ik verzorg met wederzijdse tevredenheid nu nog steeds met veel plezier de boekhouding.

Toch bleef mijn ondernemersbloed borrelen. In 2014 startte ik naast mijn boekhoudwerkzaamheden een webwinkel in woonaccessoires, kunst en design (www.kyazo-exclusief.nl). Naast deze exclusieve producten, groeide de vraag naar een ander assortiment. Mijn online warenhuis werd in het leven geroepen. Meer dan 80.000 artikelen vind je op www.kyazo.nl. Koopgemak en scherpe prijzen zijn de kernwoorden van deze site.

Mijn boekhoudpassie bleef op nummer 1 staan en ik volgde via De Drentse Zaak een training bij Wildenbeest Image Consulting en een training bij Friedeberg Consultancy B.V. Binnen deze training werkte ik een nieuw ondernemingsplan tot in de puntjes uit. Op 27 maart 2015 heb ik de training met succes afgerond en dit resulteerde in de start van mijn eigen administratiekantoor.

Menigeen kan zich meer passie voorstellen voor de toeristische sector dan voor de ‘saaie boekhoudwereld’.  Waarom dan toch die passie in mij?

Als ik een luisterend oor kan bieden voor een klant die het even niet meer ziet zitten,

als ik overzicht kan bieden voor de klant die door de bomen het bos niet meer ziet,

als ik samen met de klant een plan van aanpak kan opstellen en daarmee uitzicht kan bieden,

als ik middels een cursus vertrouwen kan geven aan de klant die zo graag wil, maar waarbij het angstzweet uitbreekt als hij/zij al aan de administratie denkt,

kortom: als ik de klant kan ontzorgen….DÁT IS WAAR IK HET VOOR DOE! Dat is waar ik blij van word en waardoor ik passie blijf houden voor dit vak!

Ik ben een betrouwbare boekhouder die niet alleen kijkt naar cijfers, maar ook begrijpt wat ondernemen is. Ik ben een boekhouder die wil dat jij begrijpt waar je mee bezig bent en daarvoor het boekhouden in Jip en Janneke taal uit kan leggen. Want alleen dan kun je goed ondernemen!

Ik ben je graag van dienst!

Hartelijke groet,

Mirjam de Vries